Psí rok – čtenářská hra – úkoly na duben

Prohlížíte starou verzi stránek. Nová je k dispozici na www.olomucany.cz

 

Naše celoroční čtenářská hra Psí rok pokračuje! Podrobné informace, pravidla a přihlášku i Psí čtenářský deník ke stažení najdete níže.Téma měsíce dubna je PSI NAŠÍ RODINY.
 

VIDEO SE ZAJÍMAVÝMI HOSTY
V Boskovicích můžete potkat psů habaděj! Seznamte se s našimi psími kamarády, možná je také potkáváte! Podívejte se na ně sem. Kdybyste se nechtěli koukat jen na pejsky z Boskovic, pošlete fotku svého hafana na email: vasickova.eva@seznam.cz.

KE ČTENÍ DOPORUČUJEME
Psí knížku od Terezy Říčanové, kterou vydalo nakladatelství Baobab. Do knihy můžete on-line nahlédnout zde.

TVOŘIVÝ ÚKOL
Namalujte vašeho psa při jeho nejoblíbenější činnosti (spí, zlobí – jak?, loudí pamlsek, skáče, honí kocoura…), doplňte jeho jméno a kratince napište, co dělá. Pokud psa nemáte, můžete namalovat pejska vašich prarodičů, sousedů či kamarádů nebo si psa i vymyslet. Hotový obrázek posílejte na email: vasickova.eva@seznam.cz.

 
ANIMOVANÝ FILM PRO RADOST:
I psi mají někdy těžký osud. V tomhle příběhu ale všechno nakonec dobře dopadne! Podívejte se sem. Přidáváme ještě jeden film o neobvyklém setkání.
 
Jen připomínáme, že do čtenářské hry se můžete připojit kdykoliv během roku. Hrát mohou jednotlivci, vítáme ale i třídní kolektivy. Patrony naší čtenářské hry jsou spisovatelka Lucie Hlavinková se svojí fenkou Miou a přátelský mops Mates.