Lipka

Prohlížíte starou verzi stránek. Nová je k dispozici na www.olomucany.cz

Jezírko Soběšice jsme navštívili celá škola dneska. Prvňáci a druháci se učili o lese, dřevě, o škůdcích - tesaříkovi a lýkožroutovi, o mnoha výrobcích ze dřeva. Zahráli jsme si pexeso přímo v lese - běhali jsme a hledali dvojice ze dřeva, pak jsme také krmili ovečky, sledovali koruny stromů v zrcátku a pozorovali brouky lupou. Nejvíc se nám líbilo jezení bramborových placek, které jsme si sami připravili. Už se těšíme na jaro, kdy se pojedeme učit  zase mimo školu. 

Dne 30.11. se žáci 3. až 5. ročníku naší školy účastnili environmentální výuky na pracovišti Lipka - Jezírko v Soběšicích s názvem "V zimním kožichu".

Žáci během pozorování, soutěží a her v přírodě a později v učebně poznávali zákonitosti přírodních vztahů živočichů v podzimní přírodě. Na vlastní kůži si prožili zprostředkovanou noční  procházku se zvuky lesních živočichů, poznávali stopy lesní zvěře, pomocí razítkových stop zvěře vytvářeli příběh dle vlastní fantazie, během řízených rozhovorů se dozvěděli spoustu užitečných informací, vyzkoušeli si jak pořídit odlitek zvířecí stopy v přírodě.... Všichni žáci uvítali tuto nestandartní formu vyučování a  nevadilo ani chladné podzimní počasí.